MENU

Christian Krog

LIDT OM MIG

Fotografi er en form for brugskunst.

Hvad er bedre end at kunne bruge kunst til at skaffe sig et job, eller skabe sociale bånd ?

For mig har fotografi altid været lidt af en form for praktisk magi. Jeg startede med at fotografere, da jeg var 13 år gammel.

Jeg byggede mit eget mørkekammer i min mors gæstebadeværelse i Aalborg, og brugte al min fritid på at dokumentere alt jeg så, med mit kamera.

Sidenhen tilmeldte jeg mig skolens fotohold som valgfag. Jeg ønskede at dygtiggøre mig, og forfølge min interesse, også i skolen.

Jeg var den eneste på holdet, med egen nøgle til skolens fotolokaler og mørkekammer.

Mange timers erfaring rigere blev jeg senere forsidefotograf på kulturmagasinet ”Skopet”, som havde base i Aalborg. Skopet havde et oplag på 30.000, og lavede cirka 12

forsider gennem et par år.

Mit arbejde hos Skopet gav mig rig mulighed for at udfolde mig, og lære min stil bedre at kende.

 

Med tiden blev jeg især forelsket i portrætfotografi.

Jeg synes at det er fantastisk at portrættere mennesker, og at kunne bruge et fotografi til at sende et signal.

Portrætfotografi er fantastisk, fordi det på en og samme tid kan bruges professionelt,  til at skabe et netværk, og kunstnerisk sætte tanker og følelser i gang hos
modtageren.

 Alle fotografer har deres egen unikke stil, og sammen med kunden, finder man ud af at bruge fotografens stil, sammen med kundens ønsker, for at skabe noget unikt.

 

Min stil er især præget af det udefinerbare og lidt grungy.

Jeg elsker at overraske, og at bringe anderledes elementer ind i mine portrætter, så det sætter gang i tankerne hos betragteren.

Selvom mange af mine portrætter bruges i professionel sammenhæng, kan jeg godt lide at lave billederne lidt abstrakte, bringe elementer ind i billederne, som gør at man stopper op og tænker over motivet, i stedet for blot at bladre forbi.

Dette kan ligeledes være gavnligt, når billedet bruges i professionel sammenhæng.

Desuden er jeg meget draget af, at bringe det mørke og mystiske ind i mine portrætter. Mørket får personen i billedet til at stå mere frem, giver mulighed for at fremhæve den fotograferedes udtryk, uanset om dette er dystert, seriøst, dominerende eller mildt.

Ligeledes skaber mørke automatisk en form for undren og mystisk stemning, som kan bruges i mange kreative sammenhænge.

Lige så vel som jeg godt kan lide at finde på nye ideer, når jeg tager billeder, ser jeg det også som en dyd, at hente inspiration hos de allerbedste. Jeg meget betaget af Peter Hurley, og hans måde at fotografere på når det kommer til headshots.

Det betyder naturligvis også, at min stil ændrer sig, i takt med at jeg skaber nye portrætter, og finder inspiration fra andre.

 

Christian